Word professional en versterk het volleybal!
Set-Up Programma

Word professional en versterk het volleybal!

Gepubliceerd op 25 juni 2024

Heb je een hart voor volleybal en zoek je een manier om je passie professioneel in te zetten? Met plannen van diverse verenigingen om een Set-up Club te worden, is dit het ideale moment om als professional in te stappen. Met jouw kennis en toewijding kun je het verschil maken! 

Het belang van professionaliseren

Verenigingen worden steeds meer geconfronteerd met complexe uitdagingen. Spelers verwachten hoogwaardige trainingen en een divers aanbod, terwijl overheden aandringen op verhoogde maatschappelijke betrokkenheid. Om te voldoen aan al deze verwachtingen, is veel tijd en kennis nodig. Hier kunnen betaalde krachten, oftewel professionals, een belangrijke rol in spelen. Een Set-up Club levert, naast het maken van een professionaliseringslag binnen de eigen vereniging, ook een bijdrage aan de collectieve volleybalgemeenschap door samenwerkingen aan te gaan met verenigingen in de regio. De Set-up Club, groot of klein, gaat gezamenlijk met andere verenigingen werken aan een sterker volleyballandschap op basis van gedeelde ambities.

Onze recente enquête onder Set-Up Club professionals, die door 29 van de 51 professionals is ingevuld, toont aan dat zij hun werk als zeer waardevol beschouwen. Ze beoordelen hun bijdrage aan de ontwikkeling van volleybal en/of hun vereniging gemiddeld met een 8.3. Een van de respondenten zei: “Het is de mooiste sport die er is. Met deze toevoeging geven we volleybal een goed en kwalitatief leven.”

De impact van een professional

De Set-Up Club professionals noemen het belang van plezier als een belangrijke drijfveer voor hun werk, waarbij hun werkplezier gemiddeld met een 7.8 wordt beoordeeld. "Het is prachtig van je hobby je werk te maken en elke dag met volleybal bezig te zijn," vertelt een van onze professionals. Een ander voegt toe dat de functie veel flexibiliteit en betrokkenheid vereist: “Je werkt met en voor mensen in een branche die geen 8-tot-5-mentaliteit heeft, dus het vraagt flexibiliteit en betrokkenheid. Dan is het belangrijk om het met plezier te doen. Anders kun je niet met overgave de ondersteuning leveren die van je wordt gevraagd.” 
 
Wanneer je professional van een Set-Up Club wordt, word je onderdeel van ons netwerk met inmiddels 51 professionals. Deze groep komt twee keer per jaar bij elkaar om kennis en ervaringen te delen, wat als zeer waardevol wordt ervaren. 

Aan de slag als professional?

Als je als professional aan de slag wil bij een Set-Up Club, kun je het beste contact opnemen met een van onze accountmanagers. Zij weten welke verenigingen op zoek zijn naar professionals en kunnen jou in contact brengen. Daarnaast is het waardevol om in gesprek te gaan met professionals die al werkzaam zijn bij een volleybalvereniging; zij delen graag hun ervaringen en inzichten. Jouw accountmanager kan dergelijke gesprekken faciliteren.  
 
Verder is het aan te raden om ook binnen je eigen vereniging te peilen of er interesse is om te professionaliseren. Maak hiervoor gebruik van de beschikbare middelen op deze pagina, waaronder video’s die uitleggen wat het precies inhoudt en welke stappen er genomen dienen te worden.