Vernieuwd Bondsbestuur Nevobo stelt zich voor!

Vernieuwd Bondsbestuur Nevobo stelt zich voor!

Gepubliceerd op 21 februari 2022

16 februari vond de eerste bestuursvergadering van het jaar plaats waarin afscheid werd genomen van twee leden, maar ook nieuwe leden werden verwelkomd. Graag stellen we het vernieuwde bestuur voor.

De eerste bestuursvergadering van het jaar is een feit. Naast de inhoudelijke vraagstukken die werden behandeld, is er ook stilgestaan bij de nieuwe samenstelling van het bondsbestuur, nadat in de Bondsraad van 18 december 2021 penningmeester Aad Verveld en regiovoorzitter Noord Herman Meppelink waren afgetreden als gevolg van het aflopen van hun bestuurstermijn.

Nieuw begin, met nieuwe gezichten

Door het vertrek van Herman en Aad zijn er twee plekken vrijgekomen die inmiddels zijn opgevuld door twee nieuwe gezichten. Mieke Damsma is per 1 januari 2022 de nieuwe regiovoorzitter Noord en Linda Fleddérus volgt Aad op als penningmeester.

Met een gevarieerd team, bestaande uit drie vrouwen en vier heren, van verschillende leeftijden, gaan zij zich inzetten voor de bond en onze mooie sport volleybal.

Peter Sprenger, voorzitter: “We hebben een goede en stabiele bestuursperiode achter ons waarbij er sprake was van een uitstekende samenwerking tussen de Bondsraad, onze directie en het bestuur. Een wisseling van twee mensen lijkt klein, maar is eigenlijk best groot. Nieuwe inzichten en andere perspectieven zijn belangrijk voor de toekomst van het volleybal. Een onderdeel van die toekomst is diversiteit in het bestuur. Ik ben dan ook heel blij dat zowel Mieke als Linda tot het bestuur zijn toegetreden en de komende jaren hun bijdrage willen leveren aan de ambities en continuïteit van de Nevobo. Daarmee hebben we drie vrouwelijke vertegenwoordigers in het bestuur en dat is een goede ontwikkeling vanuit governance gedachte. De Nevobo is met al haar leden en activiteiten zo gevarieerd, dat het belangrijk is dat we op allerlei terreinen de juiste expertises aan boord hebben. We kijken met dit zeven-hoofdige bestuur in vol vertrouwen naar de toekomst en zullen ons er vol voor inzetten de positieve lijn van afgelopen jaren door te trekken in samenwerking met clubs, de Bondsraad en de werkorganisatie van de Nevobo.”

Voorstellen bestuursleden Nevobo

Graag stellen we alle bestuursleden van de bond aan jullie voor.

Bondsbestuur 2022
Bondsbestuur, v.l.n.r.: Paul Ubbink (regiovoorzitter Oost), Iris van Maurik (regiovoorzitter West), Peter Sprenger (voorzitter), Ruud Bergwerff (regiovoorzitter Zuid), Mieke Damsma (regiovoorzitter Noord) en Linda Fleddérus (penningmeester). Guus Hulshof (vicevoorzitter) ontbreekt op de foto.

Peter Sprenger (57 jaar), voorzitter

Sinds december 2015 is Peter de voorzitter van het bestuur. Peter werkte in het verleden bij Arcadis, Rabobank Nederland, Nashuatec/Ricoh en Infostrada Sports Group. Momenteel is hij CEO van het bedrijf Technomy, en begeleidt hij bedrijven in de transitie naar de digitale wereld en het aanpassen van de bedrijfsstrategie aan veranderende markten. In het volleybal was hij eind jaren tachtig en begin jaren negentig bondscoach van Jeugd Oranje mannen. Ook vervulde hij verschillende functies bij Dynamo Apeldoorn en het Nijmeegse VoCASA.

Meer weten?
Neem contact op met Peter Sprenger.

Guus Hulshof (62 jaar), vicevoorzitter

Sinds 2014 vervult Guus Hulshof de rol van vicevoorzitter. In het verleden heeft Guus meerdere sportgerelateerde functies bekleed binnen de gemeente Eindhoven, waaronder die van sectorhoofd Sport & Bewegen. Als sectorhoofd was hij onder andere betrokken als projectleider bij de bouw van een nationaal zwemstadion, WK Zwemmen IPC, EK Waterpolo en World League-wedstrijden volleybal. Sinds eind 2021 geniet Guus van zijn pensioen. Daarnaast heeft Guus van 1973 tot 1983 op derde divisieniveau gevolleybald, bij Volvera en Brothers Martinus.

Meer weten?
Neem contact op met Guus Hulshof.

Mieke Damsma (57 jaar), regiovoorzitter Noord

Mieke is de nieuwe regiovoorzitter Noord. Mieke bekleedde in het verleden in Maastricht achtereenvolgens de functies van gemeenteraadslid, fractievoorzitter van D66 en wethouder, waarin zij zich graag bezighield met thema’s als jeugd, bewegen, gezondheid en sport. Van 2017 tot november 2021 was zij burgermeester van gemeente Midden-Drenthe. Als volleybalster was ze actief bij Saturnus, VoCASA en Civitas.

Meer weten?
Neem contact op met Mieke Damsma.

Paul Ubbink (44 jaar), regiovoorzitter Oost

Paul is regiovoorzitter Oost en heeft als belangrijke drijfveer het maken van sociale impact. Paul is medeoprichter en -eigenaar van KombiSOL, een social impact organisatie met de missie ‘Iedereen doet mee!’ en het bevorderen van een inclusieve verduurzaming van onze samenleving. Naast zijn rol als regiovoorzitter is Paul ook bestuurslid en bij de volleybalvereniging Aetos uit Arnhem.

Meer weten?
Neem contact op met Paul Ubbink.

Ruud Bergwerff (62 jaar), regiovoorzitter Zuid

Ruud, een van de twee pensionado in het bestuur, is sinds 2008 al actief binnen de bond als regiovoorzitter en sinds 2011 als regiovoorzitter Zuid. Naast zijn werkzaamheden in het bestuur bij de bond, zet hij zich ook in als lid dagelijks bestuur voor de volleybalvereniging VCN. In het bedrijfsleven heeft Ruud veel ervaring op het gebied van opleidingen. Zo is hij ruim 17 jaar werkzaam geweest bij Elsevier Opleidingen en 10 jaar bij Reed Business Opleidingen.

Meer weten?
Neem contact op met Ruud Bergwerff.

Iris van Maurik (35 jaar), regiovoorzitter West

Iris, het jongste bestuurslid, zet zich sinds december 2018 in voor volleyballend Nederland vanuit haar rol regiovoorzitter West. In het dagelijks leven is zij werkzaam als Senior Adviseur bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarvoor was Iris actief als consultant bij Twynstra Gudde. Ook in diverse vrijwilligersfuncties heeft Iris haar sporen verdiend, waaronder die als voorzitter bij VVU.

Meer weten?
Neem contact op met Iris van Maurik.

Linda Fleddérus (43 jaar), penningmeester

Linda maakte in de jaren negentig deel uit van de selecties van Jeugd en Jong Oranje, dus kent onze sport als geen ander. De nieuwe penningmeester van het Bondsbestuur is in het dagelijks leven werkzaam voor de gemeente Amsterdam als Concernmanager Control en plaatsvervangend Concerncontroller. In het verleden bekleedde Linda meerdere functies in de financiële branche, waaronder bij KPMG Corporate Finance als Associate Director.

Meer weten?
Neem contact op met Linda Fleddérus.