Van ‘Professionaliseren’ naar 'Set-up Programma'
Set-Up Programma

Van ‘Professionaliseren’ naar 'Set-up Programma'

Gepubliceerd op 16 juni 2023

Het project ‘Professionaliseren’ gaat verder onder de naam ‘Set-up Programma'.

De nieuwe naam sluit aan bij de inhoud en de ambities die de clubs en de Nevobo met het programma willen realiseren.

Clubs vanuit de basis versterken

De Nevobo startte het project 'Professionaliseren' in 2019 met als doel clubs vanuit de basis te versterken in capaciteit, kwaliteit en continuïteit. Dit gebeurt onder meer door te investeren in beroepskrachten die lokaal invulling aan de ambities geven.

Inmiddels nemen 46 verenigingen deel aan het programma en die werken samen met 163 andere clubs. In totaal bedienen zij 33.763 leden.

Van 'Superclub' naar 'Set-up Club'

Na 3,5 jaar gaat het project een nieuwe fase in, waarbij de naam van het project wijzigt in Set-up Programma. De clubs die deelnemen aan het programma gaan de naam Set-up Club dragen.

Peter van Tarel, Manager Sportontwikkeling: “In de basis draait het in dit programma om clubs die enerzijds zaken goed hebben ingericht, zoals de clubcultuur, het kader, het aanbod en de financiën, om zo het maximale uit volleybal te kunnen halen. Anderzijds dragen deze clubs zorg voor hun omgeving. Ze helpen andere verenigingen en de lokale community om ambities waar te maken. Deze clubs zijn goed ingericht en geven voorzetten aan anderen om resultaten te kunnen boeken. De naam Set-Up Programma en Set-up Club, een volleybalterm bij uitstek, passen hier goed bij.”

Meer lezen over het Set-up Programma

Klik op de link hieronder om in de factsheet meer te lezen over de inrichting van het Set-up Programma, de beoogde impact en de verschillende samenwerkingsvormen die mogelijk zijn binnen het programma.

De nieuwe namen 'Set-up Programma' en 'Set-up Club' gaan per direct in. Meer info over het Set-up Programma vind je hier of neem contact op met Projectleider Dorien Tenhaeff via: dorien.tenhaeff@nevobo.nl.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met
Dorien Tenhaeff

Dorien Tenhaeff

Projectleider