Vacature Bondscoach Dames Beachvolleybal
Vacatures

Vacature Bondscoach Dames Beachvolleybal

Gepubliceerd op 9 oktober 2024

De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) is dé overkoepelende organisatie voor volleyballers, beach- en zitvolleyballers. Zo'n 80 medewerkers en vele vrijwilligers zetten zich in voor een kwalitatief goed volleybalaanbod en de ondersteuning van circa 1.000 verenigingen en 110.000 leden op het gebied van accommodatie, opleiding, promotie van de sport en sportontwikkeling (breedtesport). Bestuur en werkorganisatie trekken gezamenlijk op om voor de korte en de lange termijn een koers uit te stippelen. Daarnaast behoren het organiseren van competities en toernooien en het samenstellen en afvaardigen van de nationale teams (EK’s, WK’s en Olympische spelen) tot de kerntaken van de Nevobo.

Voor onze afdeling topsport Beach op het Zuiderpark in Den Haag, zoeken wij een enthousiaste ervaren Bondscoach, die vooropgaat in de ontwikkeling van topsport door de aansturing van de sporttechnische programma’s en het versterken van de topsporters en de begeleidende teams. Met als uiteindelijk doel de geformuleerde sportieve doelstellingen te behalen.

Wat ga je doen?
Als Bondscoach ben je mede verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het meerjaren topsportprogramma voor Beachvolleybal, in samenwerking met het BTN-managementteam.

Je speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van topsporters en talenten en zorgt ervoor dat trainingsplannen aansluiten op de strategische doelstellingen en binnen budget blijven.

Je draagt bij aan het opstellen van meerjarige topsportplannen met focus op sporttechniek, investeringen, en doelstellingen.

Je begeleidt en traint topsporters op mentaal, technisch, tactisch en fysiek vlak voor optimale prestaties.

Je bent verantwoordelijk voor de analyse van tegenstanders, wedstrijdplanning en coaching tijdens evenementen.

Je stuurt sporttechnische experts aan en waarborgt kwalitatief sterke teams.

Je verzorgt trainingen op basis van de capaciteiten van de groep en het individu.

Je werkt samen met externe partners zoals NOC*NSF en andere partners om doelen te realiseren.

Je rapporteert over resultaten en eventuele afwijkingen, met aanbevelingen voor verbeteringen.

Wie zoeken wij
Wij zoeken een op (inter)nationaal topniveau ervaren trainer-coach die uitstekende communicatieve vaardigheden heeft en natuurlijk overwicht uitstraalt.

Begrip heeft van de mondiale beachvolleybalbenchmark. Daarnaast actuele kennis heeft van trends en ontwikkelingen in internationale topsportmethoden en technieken van talentonwikkeling.

Innovatief denkt over sportontwikkeling en niet bang is om traditionele methodes in vraag te stellen en te vernieuwen.

Zeer ervaren is in het geven van trainingen en het coachen van (top)sporters en professionals. Thuis is in (prestatie)management.

In bezit van een relevante HBO/WO opleiding in coaching, sportmanagement, of een verwante discipline heeft afgerond (mastercoach opleiding of internationaal vergelijkbaar)

Wij bieden

  • Een tijdelijk dienstverband (1,00 Fte) van een jaar met uitzicht op een meerjarige verlenging geformuleerd in overeengekomen programma’s.
  • Een inspirerende werkplek waar alles om topsport draait en waar je samenwerkt met de beste mensen uit de sportwereld.
  • Een op de functie en sector afgestemd salaris en arbeidsvoorwaardenpakket vanuit de CAO Sport.

Reageren
Als je geïnteresseerd bent in deze functie en denkt te voldoen aan het profiel, stuur dan een motivatie voorzien van je CV vóór 25 oktober a.s. naar Jannes Huisman (HR Manager a.i.) via personeelszaken@nevobo.nl.
Voor meer informatie kan contact worden gezocht met Michiel van der Kuip (Hoofdcoach mannen Beachvolleybal) via personeelszaken@nevobo.nl of +31 6 22959548.