Uitbreiding competitieaanbod seizoen 2023-2024

Uitbreiding competitieaanbod seizoen 2023-2024

Gepubliceerd op 25 april 2023

Met ingang van seizoen 2023-2024 biedt de Nevobo in alle regio’s drie nieuwe competitievormen aan.

Daarmee spelen we in op de vraag naar aanbod die aansluit bij de behoeften van de hedendaagse sportconsument, van jong tot oud(er).

Een 4 tegen 4 competitie voor C-jeugd als tussenstap naar C-jeugd 6 tegen 6

Niet elke vereniging kan of wil een CMV-team laten doorstromen naar de reguliere C-jeugd, terwijl de spelers daar qua leeftijd wel aan toe zijn. Trainers en coaches hebben daar vaak goede redenen voor. Om die overstap kleiner te maken en te voorkomen dat jeugdspelers te lang in de CMV-competitie blijven hangen of juist te snel 6 tegen 6 moeten spelen, kunnen clubs hun teams komend seizoen in elke regio inschrijven voor de 4 tegen 4 competitie voor C-jeugd.

Een seniorencompetitie <21 jaar

Voor jeugdige volwassenen, die te oud zijn om in de jeugdcompetitie te spelen, is het waardevol om te kunnen blijven volleyballen met en tegen leeftijdsgenoten. Daarom kan in het nieuwe seizoen worden ingeschreven voor de competitie <21. Deze competitie is gericht op teams met jeugdige seniorenspelers die graag op niveau wedstrijden willen spelen tegen leeftijdsgenoten. De teams bestaan uit spelers die jonger zijn dan 21 jaar.

Het niveau van de competitie is vergelijkbaar met de 1e klasse senioren, met alle bijbehorende rechten en plichten.

Mastercompetitie

Uit onderzoek blijkt dat veel volleyballers vanwege tijdsgebrek en veranderende prioriteiten minder frequent en voornamelijk doordeweeks willen spelen met vrienden en/of gelijkgestemden op een niveau dat bij hen aansluit. Met het opnemen van de Mastercompetitie in het verenigingsaanbod bied jij je verenigingsleden de mogelijkheid om langer te blijven genieten van ons mooie spel.

De Mastercompetitie is een zaalcompetitie voor volleyballers die op hoog (divisie)niveau, maar minimaal promotieklasse, hebben gespeeld. De competities zijn kleiner, waardoor er minder wedstrijden worden gespeeld.

Meer informatie over bovengenoemde competities kun je hieronder nalezen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de medewerkers in de regio.