Succesvolle ondersteuning arbitrage tijdens EK Beachvolleybal 2024 dankzij AXIWI
Officials

Succesvolle ondersteuning arbitrage tijdens EK Beachvolleybal 2024 dankzij AXIWI

Gepubliceerd op 3 oktober 2024

Het EK Beachvolleybal 2024 stond in augustus niet alleen in het teken van sportieve topprestaties, maar ook van innovatieve wedstrijdbegeleiding. Scheidsrechters werkten tijdens het toernooi met het AXIWI communicatiesysteem, waarmee ze via een draadloze verbinding snel met elkaar konden overleggen. Dit leidde tot een goed gecoördineerde wedstrijdbegeleiding.

Snelle communicatie
Tijdens het toernooi bewees het AXIWI-systeem zijn waarde als een onmisbaar hulpmiddel voor de arbitrage. Het stelde scheidsrechters in staat snel en moeiteloos te communiceren tussen de eerste en tweede scheidsrechter en de tellers, wat essentieel was voor het vlot verlopen van de wedstrijden. Marcel Haasnoot, een van de scheidsrechters die gebruikmaakte van het systeem, benadrukte: "De installatie was eenvoudig, en het grootste voordeel was de snelheid waarmee we met elkaar konden communiceren. Hierdoor konden beslissingen direct en zonder onderbrekingen worden genomen, wat de efficiëntie op het veld aanzienlijk verhoogde."

Alex de Kok, die ook deel uitmaakte van de arbitrage tijdens het EK Beachvolleybal, was net als Haasnoot positief over de werking van het systeem. “Door de efficiëntere manier van communiceren worden de scheidsrechters in staat gesteld de wedstrijd soepeler te laten verlopen. Waar vroeger de tweede scheidsrechter nog naar de eerste scheidsrechter moest worden geroepen, wat zorgde voor oponthoud, kan er nu gedurende de hele wedstrijd met elkaar worden gecommuniceerd.”

Over AXIWI
Het communicatiesysteem van AXIWI wordt steeds vaker ingezet in de sport, ook op amateurniveau, waar meerdere scheidsrechters samen een wedstrijd leiden. Het systeem is draadloos, handsfree en scherp geprijsd. AXIWI wordt al naast het beachvolleybal ook succesvol gebruikt in het zaalvolleybal en diverse andere sporten, zoals handbal, voetbal en hockey. Daarnaast wordt het systeem veel toegepast voor de opleiding van startende en talentvolle scheidsrechters, waarbij directe coaching op het veld zorgt voor een snellere leercurve.

Exclusieve kortingsactie voor scheidsrechters: 12,5% Korting op AXIWI
AXIWI biedt scheidsrechters een exclusieve kortingsactie aan. Met deze actie kunnen scheidsrechters profiteren van 12,5% korting op het volledige AXIWI-assortiment. Bezoek de webshop via www.axiwi.nl en gebruik de code volleyaxiwi2024 bij het afrekenen om de korting te verzilveren. De kortingscode is geldig tot en met 31 oktober 2024.