Succesvolle finaledag Volleybaldirect Open

Succesvolle finaledag Volleybaldirect Open

Gepubliceerd op 13 april 2023

Na een spannende volleybalzaterdag op 8 april, in het zuiden van het land, zijn de winnaars van de Volleybaldirect Open bekend.

De CMV-, C-, B-, A en A+-jeugd streden in Middelbeers, Panningen, Tilburg, Meijel en Gemert om de ultieme bekroning op dit seizoen: Nederlands jeugdkampioen worden. SV Dynamo uit Apeldoorn presteerde overall het beste en won daarmee de Jaap van Kasteel trofee.

CMV 

De CMV-jongens van Sliedrecht Sport mogen zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen, net als de meisjes van VC Sneek. De zilveren plakken in de jongste jeugdcategorie gingen in Middelbeers naar Sudosa-Desto (j) en Sliedrecht Sport (m). Brons was er voor de jongens van Spaarnestad en de meisjes van SV Dynamo. Ook mochten de jongens van Sudosa-Desto de Jaap van Kasteel Trofee in de categorie CMV-jongens in ontvangst nemen.

C-jeugd 

Bij de C-jeugd in Gemmert ging de hoogst haalbare prijs bij de jongens naar Spaarnestad en bij de meiden ging Trivos er met de beker vandoor. Zilver was er voor de jongens van Twente ‘05 en de meiden van Dros-Alterno, het brons ging naar Inter Rijswijk (j) en SV Dynamo (m), waardoor Taurus (j) en Dinto (m) net naast het podium eindigden.

B-jeugd 

In de finale tussen de B-jongens van Sudosa-Desto en Inter Rijswijk maakte Sudosa-Desto de minste fouten waardoor zij aan het langste eind trokken en de winnaar in deze categorie werden. Bij de meiden keerde SV Dynamo uit Apeldoorn huiswaarts met de titel en ging het zilver naar Apollo 8. De derde plaats ging naar Twente ‘05 (j), dat in de strijd om het brons sterker was dan SV Dynamo. Bij de meiden was Trivos net iets scherper dan VC Sneek en veroverde zo de derde plek.

A-jeugd

In Panningen plaatsten de jongens van ZVH en Sliedrecht Sport zich ten koste van Voorsterslag VC Zwolle en Sudosa-Desto voor de grote finale die uiteindelijk gewonnen werd door ZVH. De bronzen plek ging na een spannende wedstrijd tussen Voorsterslag VC Zwolle en Sudosa-Desto naar de ploeg uit Assen. Bij de A-meiden veroverde SV Dynamo uit Apeldoorn de eerste plaats door in de finale Peelpush te verslaan. Het brons was voor Rivo Rijssen, waardoor VC Sneek net naast het podium eindigde.

A+-jeugd

De A+-finale werd gespeeld in Sportcomplex T-kwadraat in Tilburg. Bij de jongens pakte Sliedrecht Sport de eerste plaats en de tweede plek was voor Inter Rijswijk. De jongens van Next Volley Dordrecht gingen er met de derde plek vandoor, waardoor het team van Prima Donna Kaas Huizen op een mooie vierde plaats eindigde. De meiden van Sliedrecht Sport en Sudosa-Desto maakten er een spannende eindstrijd van, waarin Sliedrecht Sport uiteindelijk de sterkste partij was en daarmee als nummer één in de A+-categorie eindigde. De derde plek ging ten koste van Next Volley Dordrecht naar Ledub Volleybal.

Tot slot: wij willen alle organiserende verenigingen, vrijwilligers en officials bedanken voor hun geweldige inzet!