Springersknie? Dan zoekt Sports Valley jou!

Springersknie? Dan zoekt Sports Valley jou!

Gepubliceerd op 16 juni 2023

Sports Valley (sportmedisch centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei) kan jouw hulp goed gebruiken bij een onderzoek naar de springersknie.

Heb jij een springersknie (pijn net onder de knieschijf)? Dan zoekt Sports Valley jou! Het sportmedisch centrum, van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, doet onderzoek naar een nieuwe behandelmethode die misschien effectief kan zijn: oefentherapie in combinatie met een collageen/vitamine C voedingssupplement.

Wat is een springersknie?

Een springersknie is een blessure van de aanhechting van de pees tussen de knieschijf en het scheenbeen. Het geeft pijn net onder de knieschijf. Deze blessure ontstaat vaak door overbelasting van de kniepees. Te hoge belasting op de pees kan onder meer ontstaan bij het sporten door te veel springen, door snel en met kracht te draaien en ook door verkeerd te landen. Mede daarom worden deze klachten aan de kniepees ook wel springersknie genoemd, of in het Engels, ‘jumper’s knee’. In medische termen wordt het ook wel patella tendinopathie genoemd.

Onderzoek naar een behandeling

Er bestaat helaas nog geen goede en gegarandeerd effectieve behandeling voor deze lastige blessure. Rust, medicijnen, tape, oefeningen, fysiotherapie, shockwavetherapie, injecties en zelfs een operatie zijn lang niet altijd succesvol om sporters van hun klachten af te helpen. Daarom is verder onderzoek nodig naar nieuwe behandelmethoden. In de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat het poeder met collageen en vitamine C bij diverse peesaandoeningen mogelijk een gunstig effect heeft op herstel van peesklachten.

Wie kunnen er deelnemen?

Sports Valley zoekt sporters:

-tussen 16 - 40 jaar.
-die > 12 weken knieklachten hebben.
-die minstens 1 keer per week sporten.

Voordelen

Als je meedoet, krijg je inzicht in de gezondheid van jouw kniepees en het herstel van je blessure. Je krijgt advies, begeleiding en alle resultaten van de onderzoeken. Je krijgt sowieso:

-een gratis consult bij de sportarts
-gratis diverse testen en echo’s van je pees(functie)
-gratis supplementen

Meer informatie en aanmelden

Je kunt je aanmelden via: jumpfood@zgv.nl. Wil je meer informatie over het onderzoek? Klik dan hier.