Set-up Club programma succesvol in Arnhem: Aetos verwelkomt 400e jeugdlid!
Set-Up Programma

Set-up Club programma succesvol in Arnhem: Aetos verwelkomt 400e jeugdlid!

Gepubliceerd op 28 juni 2024

De jeugdafdeling van Volleybalvereniging Aetos groeit flink door. Afgelopen maand schreef Nola Wernsen zich in en werd daarmee het 400e jeugdlid van Aetos. De Gemeente Arnhem, de Nevobo en Aetos werken sinds een aantal jaren nauw samen en dat levert resultaat op.

In 2016 bundelden drie Arnhemse volleybalverenigingen—Agilitas, Arvevo en Volvera—hun krachten en vormden Volar, een gezamenlijke jeugdvereniging met destijds ongeveer 180 leden. Twee jaar later, in 2018, fuseerden ze tot Aetos en op dat moment telde de vereniging circa 240 jeugdleden. Na een dipje tijdens de coronapandemie zette de groei weer in en inmiddels is Aetos de grens van 400 jeugdleden gepasseerd. Het totale ledenaantal is ook gestegen; in mei 2024 telde de vereniging ongeveer 760 leden in verschillende disciplines, waaronder zitvolleybal en No Jump-volleybal. Het programma 'Start to Volley', gelanceerd in maart 2024, bleek eveneens succesvol: inmiddels hebben 11 van de 15 deelnemers zich bij een vereniging aangesloten. 
 
Aetos is sinds 2021 een Set-Up Club; een club die, naast het maken van een professionaliseringslag binnen de eigen vereniging, ook een bijdrage levert aan de collectieve volleybalgemeenschap door samenwerkingen aan te gaan met verenigingen in de regio. Kim Wolswijk, één van de professionals van Aetos, heeft sinds de oprichting van de jeugdafdeling een belangrijke rol gespeeld in het succes. Haar betrokkenheid bij het promoten van volleybal in de regio Arnhem heeft significant bijgedragen aan de lokale populariteit van de sport. Kim coördineert niet alleen de jeugdprogramma's, maar organiseert ook, met ondersteuning van haar groep trainers, uiteenlopende activiteiten zoals volleybalclinics op scholen, evenementen tijdens het WK vrouwenvolleybal 2022 en masterclasses voor jonge talenten. 
 
De Arnhemse sportwethouder Bob Roelofs en Esmee Nieuwenhuizen, accountmanager van de Nevobo, kwamen naar de training om het 400e jeugdlid en haar team in het zonnetje te zetten. Roelofs, de Nevobo en het bestuur van Aetos bedanken Kim voor haar inzet en de behaalde resultaten. We gaan samen door op de ingeslagen weg! 
 
Meer weten over professionaliseren en ons Set-Up Programma? Kijk op deze pagina voor alle informatie.