Registratie trainerslicentiepunten op Nevobo.nl

Registratie trainerslicentiepunten op Nevobo.nl

Gepubliceerd op 8 juni 2023

Het aanvragen van licentiepunten en het verlengen van trainerslicenties gaat via Nevobo.nl.

Je kunt als trainer je licentiepunten gemakkelijk registreren op deze website. Hoe dat in zijn werk gaat en in welke drie categorieën je punten kunt behalen en registreren, lees je in dit artikel. En als je op zoek bent naar meer uitleg, kun je altijd de bijbehorende handleiding raadplegen.

Al vele jaren werkt de Nevobo voor haar trainers met een trainerslicentiesysteem. Dit systeem houdt in dat een trainer in vier jaar tijd twintig licentiepunten moet verzamelen om de trainerslicentie actief te houden. Het systeem is sinds vorig jaar geïntegreerd op Nevobo.nl.

Hoe werkt het?

Log in op Nevobo.nl en zoek de pagina 'Trainerslicentie' op. Alle activiteiten waarvan jij denkt dat het licentiepunten zou moeten opleveren, kun je hier opvoeren. Deze worden vervolgens beoordeeld en direct goed- of afgekeurd. Via het bij ons bekende e-mailadres houden we je op de hoogte over de beoordeling. Deze informatie blijft ook op de pagina staan, zodat je goed kunt zien wat je de afgelopen tijd allemaal al gedaan hebt en hoeveel punten je nog moet halen.

Verschillende categorieën

Er zijn drie categorieën waar de punten in gehaald en geregistreerd kunnen worden:

1. Het bijwonen van bijeenkomsten, scholingen en congressen.
2. Het hebben van een functie als trainer, coach, bestuurslid, vrijwilliger, opleider of andere functie.
3. Overige punten voor bijvoorbeeld het schrijven van een artikel, het lid zijn van een trainersvereniging, zoals de NVVO of NLcoach, en alle andere overige activiteiten die punten kunnen opleveren.  

Activiteiten waarvan de licentiepunten door de organisatie worden aangevraagd, worden allemaal geregistreerd op Nevobo.nl en worden automatisch aan je licentie toegekend, bijvoorbeeld bijscholingen georganiseerd door de Nevobo, onze ondernemers, NVVO, NLcoach of NOC*NSF.

Raadpleeg de handleiding  

In de beschikbare handleiding geven we meer informatie en laten we stap voor stap zien hoe alles werkt, waaronder het verlengen van je trainerslicentie.

Heb je vragen? Mail dan naar volleybalacademie@nevobo.nl.

Voor organisaties

Hoe werkt het registeren van licentiepunten?

Log in op Nevobo.nl en ga naar de pagina 'Activiteitenkalender'. Hier kun je de nieuwe bijscholingen opvoeren. Eenmaal opgevoerd, wordt de aanvraag gelijk beoordeeld en worden de punten toegekend. Zodra de bijeenkomst heeft plaatsgevonden, kun je hier zelf de deelnemers toevoegen. Deelnemers kunnen in hun eigen omgeving dan ook direct zien dat jij licentiepunten hebt aangevraagd voor de betreffende bijeenkomst.

Raadpleeg de handleiding

In de beschikbare handleiding geven we meer informatie en laten we stap voor stap zien hoe alles werkt, waaronder het opvoeren van activiteiten in de activiteitenkalender.