Regionale scheidsrechters in het zonnetje gezet

Regionale scheidsrechters in het zonnetje gezet

Gepubliceerd op 14 mei 2024

Aan het einde van ieder volleybalseizoen worden de scheidsrechters van het seizoen gekozen. Een mooi gebaar richting onze officials, die zich ieder jaar weer inzetten om alle wedstrijden in goede banen te leiden. Dit seizoen zijn de prijzen per regio uitgereikt tijdens de regionale bekerfinales op 11 mei 2024.

In regio Noord is Fred Drost verkozen tot scheidsrechter van het seizoen vanwege zijn indrukwekkende staat van dienst. Fred begon met fluiten in 1958. Hoewel hij vorig seizoen overwoog te stoppen, besloot hij toch nog een jaar door te gaan. Hij is de langstzittende scheidsrechter in regio Noord.

In regio Oost is Bryan Nijenhuis verkozen tot scheidsrechter van het seizoen. Bryan is een jonge, zeer gedreven scheidsrechter die afgelopen jaar zijn VS3 heeft afgerond. We ontvingen positieve reacties van collega-scheidsrechters over zijn optredens. Bryan is altijd bereid om te fluiten en denkt mee als er knelpunten zijn.

In regio Zuid is Metin Solmaz van vereniging Volley Zuid gekozen tot scheidsrechter van het seizoen 2023-2024. Naast zijn rol als bevlogen scheidsrechtercoördinator is Metin ook actief als scheidsrechter in de 3e divisie. Hij staat altijd klaar om te helpen bij problemen en krijgt positieve reacties van teams over zijn manier van fluiten, wat bijdraagt aan het spelplezier. Bovendien begeleidt hij jonge, ambitieuze scheidsrechters.

In regio West is Rick van der Drift scheidsrechter van het seizoen geworden. Rick floot bijna wekelijks een regiowedstrijd en heeft dit seizoen tot volle tevredenheid VS3-kandidaten begeleid op de praktijkdag. Hij is zeer enthousiast en gaat het nieuwe seizoen 2024-2025 door als nationaal scheidsrechter. Wij wensen Rick veel succes en feliciteren hem met zijn onderscheiding.

De Scheidsrechters van het Seizoen voor de 1e divisie t/m Eredivisie, Zitvolleybal en Beachvolleybal worden later uitgereikt.