Regiocafés 2024 - Kennis delen en netwerken!

Regiocafés 2024 - Kennis delen en netwerken!

Gepubliceerd op 3 oktober 2024

In november vinden de Regiocafés plaats, dé bijeenkomsten voor bestuurders en kaderleden van volleybalverenigingen om samen te komen, kennis te delen en te netwerken. 

De Regiocafés bieden de mogelijkheid om kennis en ervaringen te delen met collega-bestuurders en kaderleden uit de regio. Tijdens de Regiocafés staan ontmoeting, kennisuitwisseling en de gezamenlijke versterking van de volleybalsport centraal. Wil je graag iemand meenemen vanuit je vereniging? Iedereen is van harte welkom!

Programma Regiocafés

Tijd Inhoud

18.30 uur

Inloop met koffie en thee.

19.00 uur

Plenaire opening met diverse sprekers waarin een aantal relevante ontwikkelingen die van belang zijn voor verenigingen aan bod komen.

19.30 uur

Korte pauze en verplaatsen naar de workshops

19.45 uur

Workshops:

Workshop 1: De nieuwe spelvormen voor de jeugd (6-12 jaar)

Workshop 2: Hoe zorg je dat iedereen zich welkom en veilig voelt op jouw club?

Workshop 3: Discussie vrije inschrijving en gemengde teams/competitie

Workshop 4: Talentontwikkeling vanuit een brede basis

21.00 uur

Borrel met ruimte om andere verenigingen/ Nevobo medewerkers, Bestuurs- of Bondsraadsleden informeel te kunnen spreken

Workshops

Tijdens de Regiocafés vinden vier verschillende workshops plaats, elk gericht op een relevant actueel thema binnen de volleybalwereld:

Workshop 1: De nieuwe spelvormen voor de jeugd (6-12 jaar)
Er zijn veel ontwikkelingen gaande om kinderen enthousiast te maken voor volleybal. Een belangrijk onderdeel hiervan is de Sportspeeltuin, waar kinderen op een speelse manier kennismaken met volleybal. Daarnaast komen er vanaf seizoen 2025/2026 nieuwe spelvormen voor kinderen van 6-12 jaar. Deze veranderingen vragen aanpassingen van trainers, ouders en organisatoren. Deze workshop biedt inzicht en handvatten voor een succesvolle implementatie binnen je vereniging.

Workshop 2: Hoe zorg je dat iedereen zich welkom en veilig voelt op jouw club?
Een veilige en inclusieve omgeving is cruciaal voor een succesvolle club. Tijdens deze workshop bespreekt de Nevobo hoe verenigingen sociale veiligheid en inclusie kunnen bevorderen. Je krijgt praktische tips voor beleid en een interactieve sessie onder leiding van de Anne Frank Stichting. Door middel van een spel leer je samen met andere bestuurders over (on)bewuste uitsluiting en maak je kennis met het gratis trainingsprogramma voor jouw club.

Workshop 3: Discussie vrije inschrijving en gemengde teams/competitie
Deze workshop belicht twee actuele thema’s op het gebied van wedstrijdzaken. Ten eerste wordt het systeem van vrije inschrijving, wat door de grote hoeveelheid inschrijvingen in de 1e klasse de doorgroeimogelijkheden van 1e klasse teams naar de promotieklasse beperkt, met elkaar bediscussieerd. Daarnaast gaan we graag in gesprek over de aanbevelingen van een onderzoek naar genderbeleid in de volleybalcompetities, met aandacht voor de integratie van gemengde teams en het opzetten van gemengde competities.

Workshop 4: Talentontwikkeling vanuit een brede basis
Talentontwikkeling is van groot belang voor de toekomst van volleybal. De focus ligt op het ontwikkelen van een brede motorische basis en het spelenderwijs ontdekken van talent zonder directe selectie. Trainers en clubs spelen een cruciale rol in dit proces. Deze workshop biedt inzicht in Nevobo’s visie en praktische tools om talentontwikkeling binnen jouw vereniging naar een hoger niveau te tillen.

Data en locaties

De Regiocafés worden gehouden op diverse data en locaties verspreid over het hele land, van Amsterdam tot Arnhem. Alle bijeenkomsten beginnen om 18:30 en eindigen rond 21:30

12 november 2024 – Sportpark Bijlmer, Amsterdam
13 november 2024 – Sporthal Olympus, Assen
19 november 2024 – Fontys, Eindhoven
20 november 2024 – Victorium, Zwolle
26 november 2024 – Willem-Alexander Baan, Rotterdam 
27 november 2024 - Sportpark Valkenhuizen, Arnhem

Meld je nu aan!

Ben je enthousiast en wil je deelnemen aan een van onze Regiocafés? Aanmelding is gratis en voel je vrij om iemand mee te nemen. Je kunt je aanmelden tot een week voor het betreffende Regiocafé.