NVVO Voorjaars VT 2/3 clinic op 8 januari

NVVO Voorjaars VT 2/3 clinic op 8 januari

Gepubliceerd op 29 november 2022

Op zondag 8 januari vindt op Sportcentrum Papendal in Arnhem de jaarlijkse VT 2/3 clinic plaats. Dit jaar ligt het accent op de jeugd, maar de inhoud is zeker ook toepasbaar in het seniorenvolleybal.

Hieronder lees je meer over het programma van de VT 2/3 clinic.

Workshop Vera Koenen en Sanne Keizer over ongewenst gedrag

In samenwerking met de Nevobo en NVVO start de dag met een workshop van volleybalster/trainster Vera Koenen en oud-speelster (zaal en beach) Sanne Keizer. Zij gaan met jou in gesprek over de rol van de trainer in relatie tot ongewenst gedrag naar het team en het individu. Tijdens de workshop bespreken Vera en Sanne de valkuilen en reiken ze handvatten aan die je helpen om te gaan met jouw rol als trainer/begeleider. Ongewenst gedrag is een belangrijk thema waarmee je als trainer soms onbewust in aanraking komt.

Workshop trainer/coach Bart-Jan van der Mark

Daarna zal Bart-Jan van der Mark de regie overnemen. Bart-Jan begon zijn volleyballoopbaan als speler en trainer in Nederland en was daarna bondscoach binnen de Duitse jeugdopleiding en trainer/coach in de Bundesliga. Over het theoriegedeelte dat Bart-Jan wil behandelen, zegt hij het volgende: “Door op jonge leeftijd als trainer heel bewust bezig te zijn met het hoe, wat en waarom van het volleybal, heb ik een hoger rendement uit eigen trainersuren weten te halen en een eigen filosofie op het spel weten te ontwikkelen. Maar geldt dat ook andersom? Wanneer trainen we eigenlijk onze trainersvaardigheden? Hoe ontwikkel ik me als coach en hoe belangrijk is ervaring op hoog niveau?”.

In het praktijkgedeelte gaat Bart-Jan op basis van de verdediging werken aan de coaching skills en het integreren van techniektraining in complextraining. Uitgangspunt en begin in deze cyclus is vloergewenning. Overigens hecht Bart-Jan er veel waarde aan dat de trainers zelf ervaren hoe zijn oefeningen voelen en uitgevoerd moeten worden. Er is dus bewust geen demoteam aanwezig. Daarom vraagt hij de trainers hun volleybalkleding mee te nemen om zo zelf actief aan zijn oefenvormen deel te nemen.

Workshop: in gesprek met Herman Meppelink over kernpunten nieuw topsportbeleid

Aan het eind van de middag zal Herman Meppelink (technisch directeur Nevobo) een toelichting geven op de kernpunten uit het nieuw te formuleren topsportbeleid van de Nevobo, met speciale aandacht voor de rol van de trainers. Natuurlijk een prachtige kans om met de technisch directeur van de bond over een aantal zaken van gedachten te wisselen.

Op een rijtje: het programma met bijbehorende tijden


08.30 uurInloop en ontvangst met koffie
09.00 - 10.30 uurVera Koenen en Sanne Keizer over ongewenst gedrag
10.45 - 12.45 uurWorkshop van trainer/coach Bart-Jan van de Mark (Theoriegedeelte).
12.45 - 13.30 uurLunch
13.30 - 16.30 uurWorkshop van trainer/coach Bart-Jan van de Mark (Praktijkgedeelte).
16.30 - 17.00 uurWorkshop: in gesprek met Herman Meppelink (Technisch Directeur Nevobo) over kernpunten nieuwe tosportbeleid

Praktische informatie en inschrijven

De inloop van de VT 2/3 clinic op 8 januari start om 8.30 uur op Papendal in Arnhem. Het programma begint om 9.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. Leden betalen € 40,00 en niet-leden €60,00. Besluit je om ter plaatse lid te worden dan betaal je maar € 40,00 als welkomstactie.

Lincentiepunten

Als je deelneemt aan de clinic, levert dat 3 licentiepunten per dagdeel (6 licentiepunten voor een hele dag) op.