Nevobo directeur Guido Davio vertrekt naar NOC*NSF

Nevobo directeur Guido Davio vertrekt naar NOC*NSF

Gepubliceerd op 12 april 2023

Algemeen directeur Guido Davio vertrekt per 1 juni bij de Nevobo om bij NOC*NSF aan de slag te gaan als directeur sportparticipatie.

Via Capgemini en de KNHB volgde Davio in oktober 2016 Joëlle Staps op als algemeen directeur bij de Nevobo. In zijn 6,5 jaar bij de bond waren de ontwikkeling van de interne organisatie, het versterken van de verenigingen en het verbreden van de impact van de volleybalsport enkele belangrijke speerpunten, waar Davio met succes aan werkte.

In zijn nieuwe functie bij NOC*NSF wordt Davio verantwoordelijk voor breedtesport. “Het voelt heel dubbel de Nevobo te verlaten. Ik ben ontzettend trots op de plek waar de Nevobo nu staat en de manier waarop ik intern en extern met vele mensen met veel plezier heb samengewerkt”, zegt Davio. “Bij NOC*NSF mag ik aan de slag met de ambitie om heel Nederland te laten genieten van sporten en bewegen. Aan deze ambitie hebben we als Nevobo de afgelopen jaren al een grote bijdrage geleverd. Met die kennis en ervaring ga ik nu aan de slag om daar samen met andere bonden, gemeenten en maatschappelijke partners een stuwende rol in te spelen.”

Grote toegevoegde waarde

Nevobo voorzitter Peter Sprenger over het vertrek van Davio: “Wij zijn Guido zeer dankbaar voor de jaren waarin hij samen met het team leiding heeft gegeven aan de Nevobo. Zijn betrokkenheid bij de sport en zijn grote kennis van zaken zijn van grote toegevoegde waarde geweest in deze periode. Naast eyecatchers voor de buitenwereld zoals een WK is er ook veel werk verzet in het ontwikkelen vanuit de basis en het versterken van onze verenigingen. Dat hebben we mede dankzij Guido gedaan in een hele constructieve samenwerking tussen de Bondsraad, het bestuur en de directie van de Nevobo. Daarvoor danken wij Guido hartelijk en we vinden het geweldig voor hem dat hij deze betrokkenheid binnen NOC*NSF voort gaat zetten.”

Collega directeur Michel Everaert reageert met gemengde gevoelens: “We hebben de laatste jaren samen mooie dingen bereikt. Ik zie het als een compliment voor de Nevobo dat na Joëlle Staps, die na haar periode als algemeen directeur naar het ministerie van VWS vertrok, er weer naar de Nevobo gekeken wordt voor de invulling van een belangrijke functie in de Nederlandse sport. We zullen Guido missen, maar mede door zijn werk staat onze interne organisatie heel stevig en kunnen we met veel vertrouwen de toekomst tegemoet.”

De Nevobo gebruikt de komende weken om te bepalen hoe het vertrek van Guido Davio op te vangen.