In memoriam: Marco van Klink

In memoriam: Marco van Klink

Gepubliceerd op 21 juni 2024

Afgelopen week ontvingen wij het verdrietige bericht dat Marco van Klink vrijdag 14 juni op 55-jarige leeftijd is overleden. Marco heeft zich jarenlang als vrijwilliger ingezet voor het volleybal.

Sinds 2003 was Marco actief binnen de Nevobo, waar hij als nationaal scheidsrechter een vertrouwd gezicht was. Hij zette zich niet alleen in als arbiter op hoog niveau, maar was ook een onmisbaar lid van ons evenemententeam, waar hij sinds 2013 als vrijwilliger betrokken was bij de organisatie van alle grote (inter)nationale toernooien in Nederland, waaronder het WK Volleybal 2022 en de Volleyball Nations League een jaar geleden.

In september werd Marco benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Deze koninklijke onderscheiding kreeg hij voor zijn jarenlange vrijwillige inzet, niet alleen voor de Nevobo, maar ook voor verschillende verenigingen, zoals Speeltuin Marijke en volleybalvereniging LIUSNA.

De Nevobo is enorm dankbaar voor alles wat Marco voor het volleybal en de gemeenschap heeft betekend. We wensen zijn familie en naasten veel kracht en sterkte toe in deze moeilijke tijd.