In memoriam: Karel Eggen

In memoriam: Karel Eggen

Gepubliceerd op 13 augustus 2024

Vandaag ontvingen wij het trieste bericht dat teammanager van de TeamNL Volleybaldames Karel Eggen op 69-jarige leeftijd onverwacht in zijn slaap is overleden. Karel genoot op dat moment van een welverdiende vakantie in het buitenland.

Karel was sinds 2021 actief als teammanager van de Nederlandse Volleybaldames. Na zijn pensioen – Karel was werkzaam als docent – in december 2021 werd Karel benaderd om de rol van teammanager op zich te nemen. Waar hij dacht in het onderwijs de mooiste baan ter wereld te hebben, moest hij die mening al snel bijstellen. De rol van teammanager was – om met zijn woorden te spreken – de leukste job ter wereld.

Als teammanager was Karel een waar ‘manusje van alles’. Hij begon in de staf van bondscoach Avital Selinger en bleef na diens vertrek ook werkzaam voor de staf van Felix Koslowski. Van het regelen van de bus naar de verschillende stadions tot het wassen van de teamkleding. Bij Karel kon je voor werkelijk ieder klusje aankloppen.

Karel was een ware duizendpoot. Na twintig jaar in Borger gewoond te hebben, verhuisde hij voor zijn werkzaamheden en de toen schoolgaande kinderen naar Emmen. In Emmen zat Karel 12 jaar in de gemeenteraad. De slogan “Laat iedereen vrij, maar laat niemand vallen” was hem uit het hart gegrepen. Karel vond het belangrijk om kansenongelijkheid aan te pakken. Iets waar goed onderwijs volgens hem als basis diende.

Daarnaast was Karel onder andere afdelingsbestuurder van de KVLO (koninklijke vereniging leraren lichamelijke opvoeding). In zijn vrije tijd trok hij er graag op uit met zijn fiets. Op die manier maakte hij vele kilometers in en rondom de gemeente Borger-Odoorn. Het hoogtepunt (niet alleen letterlijk) was het rondje om de voormalige zandafgraving bij Exloo.

Sinds een aantal jaar woonde Karel met zijn vrouw Hilleen in Borger.

De Nevobo is Karel zeer dankbaar voor alles wat hij voor de volleybalgemeenschap in het algemeen en de TeamNL Volleybaldames in het bijzonder heeft betekend. Wij wensen zijn familie en naasten veel kracht en sterkte toe in deze moeilijke tijd.