Houd spelers fit met VolleyVeilig Zomerprogramma!

Houd spelers fit met VolleyVeilig Zomerprogramma!

Gepubliceerd op 13 juni 2023

Het zaalseizoen is afgelopen. De één gaat beachvolleyballen en de ander doet even niets met volleybal. Maar hoe zorg je ervoor dat spelers fit blijven? Het VolleyVeilig Zomerprogramma kan helpen.

VolleyVeilig is in basis een effectief warming-up programma, ontwikkeld door de Nevobo, VeiligheidNL en experts, voor trainers en coaches om spelers fit te houden gedurende het seizoen. Maar ook spelers zelf kunnen aan de slag met het speciaal voor hen ontwikkelde Zomerprogramma! Met dit programma heb je voor zes weken aan oefeningen die ze sterker en fitter maken.

Aantal voordelen op een rij van het zomerprogramma van VolleyVeilig

  • Duidelijke instructies bij de oefeningen.
  • Ze hoeven zelf geen oefeningen te bedenken, dat hebben wij al voor gedaan.
  • Juiste opbouw van belasting en niveau.
  • Bevordert kracht en coördinatie voor aanvalstechnieken.
  • Verbetert de coördinatie van het voetenwerk en legt ook de basis voor een goede rompinzet.
  • Het programma biedt de mogelijkheid om meer de focus te leggen op kracht.
  • Vermindert de blessures gedurende het aankomende seizoen.

Wie kunnen er allemaal gebruik van maken?

Het Zomerprogramma van VolleyVeilig is ontwikkeld voor alle volleyballers, jong en oud op elk niveau.

Hoe kunnen je spelers er gebruik van maken?

VolleyVeilig is te downloaden via de App Store en Google Play. Ook is het Zomerprogramma te vinden op de website van VolleyVeilig. Om toegang te krijgen tot het Zomerprogramma van VolleyVeilig is er geen account nodig. Wil je als trainer gebruikmaken van het gehele aanbod binnen VolleyVeilig en eventueel jouw spelers uitnodigen voor het Zomerprogramma? Dan is een account wel benodigd. Een account maak je heel gemakkelijk én gratis aan via de app of website.

Waar vind ik het Zomerprogramma?
Het Zomerprogramma van VolleyVeilig vind je bij 'Oefeningen'. Bij niveau kies je voor Zomerprogramma en vervolgens hoef je enkel je geslacht nog op te geven. Bij ‘Fase 1’ vind je een zes weken durend programma.

Beschikbare oefeningen
Per week hebben we een mooie aantal oefeningen geselecteerd. We adviseren om al deze oefeningen uit te voeren in één training en deze training twee tot drie keer te volgen in de betreffende week.

Aan de slag!

Wil jij dat je spelers fit aan de start van het nieuwe seizoen verschijnen? Vertel ze over VolleyVeilig Zomerprogramma en nodig ze uit!