Herziening Opleidingen VT en VS
Opleidingen

Herziening Opleidingen VT en VS

Gepubliceerd op 12 september 2024

Afgelopen jaar heeft NOC*NSF hard gewerkt aan een nieuwe versie van de KSS (Kwalificatie Structuur Sport). Periodiek evalueert NOC*NSF deze structuur, waarin onze opleidingen voor trainers en scheidsrechters zijn ondergebracht, en worden er aanpassingen doorgevoerd. Dit keer is er een aanzienlijke wijziging in de opleidingsniveaus doorgevoerd, wat betekent dat wij al onze opleidingen volledig mogen herzien.

Hiervoor hebben wij veel input van de trainers en scheidsrechters nodig. Dit inventariseren wij via een vragenlijst en daarnaast organiseren we een aantal brainstormsessies. Doorlopend hebben wij hiervoor ook nog input nodig. Vind je het leuk om mee te denken? Stuur dan een e-mail naar volleybalacademie@nevobo.nl. Misschien heb je bijvoorbeeld behoefte aan een coachopleiding of een opleiding voor jeugdtrainers.

De komende periode werken we aan een nieuwe indeling van al onze opleidingen. Vervolgens zullen werkgroepen elke opleiding afzonderlijk uitwerken. Vanaf januari 2025 starten we met pilots van de nieuwe opleidingen. Per september 2025 willen we starten met alle nieuwe opleidingen voor zowel trainers als scheidsrechters .