Gratis bijscholing trainers bij jullie club?

Gratis bijscholing trainers bij jullie club?

Gepubliceerd op 23 augustus 2022

Willen jullie als club investeren in de trainers en daarmee ook in de club? Dat kan bij jullie op de club! Jullie stellen een ruimte beschikbaar en wij verzorgen de bijscholing(en) voor de trainers.

We willen continu blijven investeren in de kwaliteit voor trainers. Om die reden organiseren we in de periode van half oktober t/m eind november een reeks aan bijscholingen. Willen jullie de trainers op de club de kans bieden om in zichzelf te investeren waarmee jullie doelgroepen nog beter bediend worden óf zien jullie mogelijkheden om het clubaanbod uit te breiden? Dan is dit jullie kans. Het enige waar wij naar op zoek zijn is een beschikbare ruimte en een groep enthousiaste trainers. Wij verzorgen de gratis bijscholingen bij jullie!

Welke bijscholingen zijn er?

Er zijn verschillende bijscholingen die wij bij jullie op de club kunnen organiseren. Je vindt ze hieronder met toelichting. Onderaan dit bericht vind je de gegevens om jullie interesse kenbaar te maken.

Leuke bijkomstigheid: Alle bijscholingen leveren de trainers licentiepunten op!

Sportspeeltuin (4-6 jaar) 
Tot een kind 12 jaar is, maakt het een belangrijke sensitieve periode mee; zowel fysiek als cognitief vormt deze periode hét fundament voor een leven lang sport én eventueel kunnen excelleren als topsporter. Wanneer een kind een brede basis van motorische vaardigheden aangeleerd krijgt, heeft het daar zijn hele leven wat aan. Volleybal is een veelzijdige sport, maar de meeste technieken zijn nog (te) moeilijk voor peuters en kleuters. Hoe doe je dit? Hoe ziet een Sportspeeltuin eruit en hoe kun je dit goed organiseren? Wat levert het je vereniging op?  

Cool Moves Volley: Action Volley (6-12 jaar)
Hoeveel jeugdleden zijn er bij jullie vereniging? En wat is de verhouding tussen jongens en meisjes? Je hebt vast al eerder gehoord dat jeugdvolleybal het fundament zou moeten zijn van je club. Dit fundament krijg je door een goede instroom van jonge kinderen bij je club. De Action Volley benadering in je trainingen en clinics kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Action Volley is bedacht samen met kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Maar je kunt het ook gebruiken bij andere doelgroepen zoals oudere jeugd, volwassen, op het strand en op straat.

Start2Volley (18+ jaar) 
Start2Volley is een korte set van trainingen voor mannen en vrouwen zonder echte volleybalervaring. Deelnemers willen de sport wel eens proberen of snel een basis hebben om toernooitjes mee te kunnen spelen. Hoe geef je deze trainingen? Hoe ga je om met deze doelgroep?  

Fit & Fun (60+ jaar) 
Fit & Fun, volleybal voor 60+, richt zich op de volleyballer die niet meer zo fanatiek kan volleyballen als voorheen, maar het spel nog steeds graag wil blijven spelen. Middels volleybal wordt er aandacht besteed aan bewegingen die het ouder worden vergemakkelijken. De zelfredzaamheid van de oudere doelgroep is onlosmakelijk verbonden aan het concept. Naast het bewegen is plezier en de sociale component natuurlijk erg belangrijk. 

Beachvolleybal (alle leeftijden) 
Beachvolleybal zorgt ervoor dat er ook in de zomermaanden gevolleybald kan worden. Beachvolleybal heeft door zijn andere cultuur ook aantrekking voor andere doelgroepen die normaal geen volleybal zouden gaan spelen. Maar hoe organiseer je een goede beachvolleybaltraining en welke onderdelen zijn daarin belangrijk? Welke aanpassingen maak je ten opzichte van een indoor training en welke technieken en tactieken leer je aan?

Zitvolleybal (alle leeftijden) 
Zitvolleybal is een aantrekkelijke volleybalvariant, zowel om te beoefenen als om naar te kijken. De meeste elementen van volleybal zijn in zitvolleybal terug te vinden, alleen worden acties zittend in plaats van staand uitgevoerd. Niet alleen voor fysiek beperkten, ook mensen met een langdurige (been)blessure zijn welkom bij zitvolleybal. Als club kun je zo leden binnenhouden én creëer je maatschappelijke meerwaarde.

Maak je interesse kenbaar!

Wil je deze bijscholingen gratis laten plaatsvinden bij jullie op de club, meld dit dan bij de volleybalacademie@nevobo.nl. Graag vermelden welke dag/avond/tijdstip jullie zaal beschikbaar is. Vervolgens nemen wij contact met jullie op!

Tot snel bij jullie op de club.

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met onze collega’s van de afdeling

Volleybalacademie