Geslaagd NK Recreanten in Utrecht

Geslaagd NK Recreanten in Utrecht

Gepubliceerd op 5 juni 2023

Afgelopen zaterdag, 3 juni, werd in Sportcentrum Olympos in Utrecht het NK Recreanten gespeeld.

Op deze prachtige dag werd er vanaf 10.00 uur gestreden om de Nederlandse titels in de categorieën Heren, Dames, Mix en Masters. Hieronder lees je welke teams met de prijzen naar huis gingen.

Dames

Zeven damesteams streden in twee poules voor plaatsing bij de beste twee in de poule. Na deze poulesfase kruisten de nummers 1 en 2 van beide poules de degens om uit te maken welke teams in actie mochten komen in de finale. Die felbegeerde plekken waren voor Veracles uit Groningen en Fyrad uit Maastricht. De dames uit het noorden van Nederland versloegen de dames uit het zuiden. Veracles mag zich dus Nederlands kampioen noemen. De 3e plaats was voor de dames van Gepidae uit Tilburg die het brons veroverden ten koste van Netwerk uit Lichtenvoorde.

Heren

Bij de heren streden negen teams om de titel. Ook voor de mannen gold dat eerst in 2 poules bepaald werd welke teams doorgingen naar de kruisfinales. Na de poulefase speelden de laatste drie teams in de poule om plek 7 t/m 9. Sparta Zelhem en Havoc gingen het gevecht aan om plek 5 en 6, waarbij Zelhem de winst pakte en dus de 5e plaats opeiste. De finale ging tussen de teams van Nuvoc uit Veldhoven en VC Sudore uit Rosmalen. In een mooie wedstrijd wisten de heren uit Rosmalen de schaal te bemachtigen en konden zij het feestje vieren als nieuwe Nederlands kampioen. De vierde plaats was voor de mannen van SVL Langbroek die verloren van RVN uit Nieuwegein en daarmee de derde plaats veroverden.

Mix

In de categorie ‘Mix’ werd met twaalf teams gestreden om de Nederlandse titel. Vanaf het begin werd er fanatiek gestreden in de poules. Na de poulefase werd duidelijk dat het zou gaan tussen VCO, Taurus, BOVO en Alles Kan. Na de halve finales gingen Taurus en BOVO de strijd aan met elkaar om te bepalen wie zich het beste mixteam van Nederland mocht noemen. Taurus was de betere ploeg en won de finale overtuigend. De derde plaats was voor Alles Kan die VCO versloeg.

Masters

Drie teams streden om de titel in de categorie ‘Masters’. Dat leverde spannende wedstrijden op tussen Dynamo Tubbergen, VSTS en Volevo. Na de drie gespeelde wedstrijden mocht Volevo uit Den Haag zich het beste Masterteam van Nederland noemen. De tweede plaats was voor Dynamo Tubbergen en VSTS ging er met de derde plaats vandoor.

We kijken terug op een leuk en sportief toernooi. Mede dankzij de officials die alle wedstrijden goed hebben begeleid.

Klik hieronder voor de eindstand van het NK recreanten 2023.