Bondsraad stelt strategisch kader 2023-2026 vast

Bondsraad stelt strategisch kader 2023-2026 vast

Gepubliceerd op 17 december 2022

De Bondsraad heeft zaterdag 17 december officieel de nieuwe strategie ‘Samen op weg naar sportief en maatschappelijk goud 2023-2026’ vastgesteld.

‘Samen op weg naar sportief en maatschappelijk goud 2023-2026’ is de naam van het ambitieuze strategische beleidsplan voor de ontwikkeling van volleybal en de volleybalgemeenschap in de periode 2023-2026. 

De kracht van het nieuwe strategisch kader zit in de onderlinge samenhang van de overkoepelende ambitie (sportief en maatschappelijk goud) in combinatie met het structureel werken aan het versterken van het fundament van onze vereniging: volleybalbalverenigingen.

Bekijk hieronder de one-pager van het strategisch beleidsplan Nevobo 2023-2026; een snelle weergave van het nieuwe beleidsplan

Download hieronder de volledige strategie: 'Samen op weg naar sportief & maatschappelijk goud 2023-2026'.

Een korte samenvatting:

Sportief goud

Sportief goud houdt in dat we (top)volleyballers, fans, kader en betrokkenen op hun eigen niveau willen ondersteunen om zoveel mogelijk plezier uit het volleybal te halen en op hun eigen niveau hun ambities te kunnen realiseren. Binnen en buiten de lijnen, als recreant en als Olympiër.

We zetten ons in om een klimaat te behouden en waar nodig te creëren waarin er ruimte is voor ieders ontwikkeling en om in verschillende rollen onderdeel uit te kunnen blijven maken van de volleybalgemeenschap. Duurzaam excelleren op alle niveaus.

Maatschappelijk goud

Maatschappelijk goud houdt in dat we de overtuiging hebben dat we met volleybal en volleyballers een bijdrage (kunnen) leveren aan onze samenleving door (naast het “gewone volleybalaanbod voor leden”) ook als partner op te kunnen treden op lokaal niveau. Thema’s als vitaliteit (bewegen en gezonde voeding), saamhorigheid en inclusie liggen dichtbij ons. We willen als volleybalgemeenschap een belangrijke rol spelen door deze thema’s niet alleen apart, maar ook in verbinding met elkaar aan te pakken en, samen met partners die vanuit dezelfde waarde denken en handelen, hier oplossingen voor te vinden. Onze overtuiging is dat we met de sportinfrastructuur die we hebben lokaal samen met onze partners (onderwijs en bedrijfsleven) kunnen bijdragen aan voldoende sport en bewegen in alle levensfasen, waardoor we Nederland fit, vitaal en weerbaar houden. Onze evenementen en topsportprogramma’s fungeren als katalysator om deze thema’s en de ontwikkeling van de verenigingen te agenderen, uit te werken en zichtbaar te maken.

Binnenkort meer!

Nu het nieuwe beleidsplan is aangenomen zal er de komende periode worden gecommuniceerd over de implementatie hiervan. Houd nevobo.nl en bijbehorende social kanalen in de gaten om te lezen wat er allemaal staat te gebeuren.

Nevobo op Twitter
Nevobo op Facebook