Bijna 100.000 deelnemers genieten van eerste zomer TeamNL Sport Experience

Bijna 100.000 deelnemers genieten van eerste zomer TeamNL Sport Experience

Gepubliceerd op 13 augustus 2024

De eerste zomer van de TeamNL Sport Experience zit erop. Bijna 100.000 sportliefhebbers in zeven steden hebben kennisgemaakt met de nieuwe sportbelevingservaring voor jong en oud; een initiatief van sportbonden, ondersteund door het ministerie van VWS en NOC*NSF. “Met het enorme succes van TeamNL bij de Spelen in Parijs als steun in de rug én inspiratie, wordt deze happening in de toekomst alleen nog maar leuker en groter”, aldus ambassadeur Erben Wennemars.

De TeamNL Sport Experience, waaraan de Rabobank zich als hoofdsponsor heeft verbonden, heeft als oogmerk de maatschappelijke waarde en effecten van (top)sport en sportevenementen te vergroten en allerlei doelgroepen op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met sport.

Afgelopen weekeinde werd de eerste zomer van dit gratis initiatief voor jong en oud afgesloten op het strand in Den Haag en de Markt in Arnhem, waar deze week ook het EK Beachvolleybal plaatsvindt.

De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) was kartrekker van de TeamNL Sport Experience. “Dit was echt teamwork. We hebben de krachten gebundeld met lokale en landelijke partijen en in korte tijd een groots evenement neergezet. Dankzij de inzet van alle partners hebben we in zeven steden mooie edities kunnen organiseren”, aldus projectleider Leanne Kraak van de Nevobo.

Bezoekersaantallen

De TeamNL Sport Experience wordt in de toekomst gekoppeld aan grote sportevenementen in ons land. In de voorbije maanden gebeurde dat al in zeven steden: Apeldoorn, Heerlen, Nijmegen, Almelo, Breda, Arnhem en Den Haag. Het multisportevenement werd in deze steden gekoppeld aan de Eredivisie Beach, het EK Beachvolleybal en de highlight van deze zomer: de Olympische Spelen in Parijs.

Tijdens de openingsweek in mei kwamen in Apeldoorn maar liefst 27.000 bezoekers op vier dagen TeamNL Sport Experience af. Ook in Almelo waren de aantallen indrukwekkend. De TeamNL Sport Experience werd dit jaar op 65 dagen georganiseerd en trok in totaal bijna 100.000 deelnemers.

Er werden 39 verschillende sporten aangeboden, waaronder atletiek, basketbal, BMX, boksen, breakdance, freerunnen, kanoën, klimmen, handbal, hockey, rugby, skaten, suppen, voetbal, volleybal en waterpolo.

Kraak: “We hebben impact gemaakt op verschillende doelgroepen. In Arnhem hebben we jongeren die het niet breed hebben een geweldige sportieve dag kunnen bezorgen met aan het einde een warme maaltijd. Dat laatste is voor hen niet een dagelijkse vanzelfsprekendheid. Op die manier maken we echt een verschil.”

Parijs

Bij de TeamNL Sport Experience in Arnhem en Den Haag kon in samenwerking met Eurosport en HBO Max de afgelopen weken op grote schermen worden meegekeken met de Olympische Spelen in Parijs.

Erben Wennemars is een van de ambassadeurs, die sporten in het algemeen en de TeamNL Sport Experience in het bijzonder toejuicht. “Ik ben zelf ook enthousiast sporten gaan uitproberen, want dat is gewoon hartstikke leuk. Dat sport in veel opzichten iets met je doet, hebben we tijdens de Olympische Spelen in Parijs gezien. Ik weet zeker dat die fantastische prestaties ook in de toekomst