Betrek jongeren bij de club met MDT - Next Generation Volleyball Coaches!
MDT - Next Generation Volleyball Coaches

Betrek jongeren bij de club met MDT - Next Generation Volleyball Coaches!

Gepubliceerd op 14 juni 2024

Wil je komend seizoen jongeren actiever betrekken bij jouw club? Op het Nationaal Volleybalcongres werd duidelijk dat jongeren hun vrijwilligersloopbaan vaak starten met het geven van trainingen of het vervullen van coachingsrollen. Het MDT – Next Generation Volleyball Coaches programma is hier perfect op afgestemd. We hebben een beperkt aantal plekken voor verenigingen, dus meld je snel aan!

Het Nationaal Volleybalcongres stond dit jaar volledig in het teken van de jeugd. Tijdens de workshop 'Jeugd en jongeren actief binnen de club', onder leiding van Dorien Tenhaeff en Richard Rademaker, werden strategieën besproken om jongeren als vrijwilligers te werven.  
Met een achterban van meer dan 63.000 leden onder de 30 jaar ligt daar namelijk een groot potentieel. Uit een brainstormsessie met clubvertegenwoordigers uit heel het land bleek dat onder andere het aanbieden van trainings- en coachingsrollen populaire manieren zijn om jongeren te betrekken. Daarnaast werd het belang van begeleiding benadrukt.  
 
Deze thema’s sluiten perfect aan bij de doelen van het MDT – Next Generation Volleyball Coaches programma, dat specifiek ontworpen is om jongeren te helpen groeien in leiderschapsrollen zoals trainer, coach en TC-lid. Hierbij worden ze ondersteund door een begeleider vanuit de club. Het programma biedt jongeren niet alleen de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om een waardevolle bijdrage te leveren aan de sport en hun gemeenschap. 
 
Leer van de trainers van de nationale teams  
Deelnemers en hun begeleiders krijgen de kans om te leren van de trainers van onze nationale teams op Papendal, het Topsportcentrum van Nederland. Dit is dé plek waar onze nationale volleybalteams dag in dag uit trainen. Naast een workshop gegeven door een van de trainers van de nationale teams, is er volop ruimte om vragen te stellen over de topsportomgeving op Papendal of over je eigen team. Daarnaast krijgen ze een exclusieve rondleiding over het complex, inclusief alle faciliteiten, en geniet van een lunch in het restaurant tussen de topsporters.  
 
Kijk voor alle informatie over het programma op onze kennispagina.  
  
Meld je nu aan!  
De beschikbare plekken zijn beperkt tot 100 jongeren over 20 clubs, en veel van deze plaatsen zijn al gevuld. Elk deelnemend lid zal niet alleen een waardevolle ervaring opdoen; jullie club profiteert ook van een vergoeding van €100 per jongere. Je kan de club inschrijven tot 5 juli. Aanmelden of meer weten? Neem dan contact op met je accountmanager.