G-volleybal
Vanuit de gedachte dat volleybal toegankelijk moet zijn voor iedereen, ontstond de vereenvoudigde vorm G-volleybal.
De samenleving is er steeds meer op gericht om mensen met een beperking zoveel mogelijk te integreren in de huidige maatschappij. Het betreft hierbij onderwijs, wonen, werk en vrije tijd. Sport heeft een belangrijke plaats in de samenleving. In sport krijgt deze integratie steeds meer aandacht. Zeker voor mensen met een beperking is sport van belang: sport geeft plezier en persoonlijke voldoening, bevordert de gezondheid en de sociale contacten. Het vergroot het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid. Kortom, sport is een uitstekend middel voor de acceptatie door de omgeving en is een positieve stimulans voor de maatschappelijke integratie.
In plaats van sporten in een vereniging voor mensen met een beperking, zie je steeds meer mensen met een beperking hun weg naar de reguliere sportvereniging vinden. Ook binnen volleybal neemt een groeiend aantal verenigingen hier het initiatief toe.
Download hieronder het stappenplan dat is bedoeld om gerichte informatie te verstrekken aan diegenen, die zich in willen zetten voor, of nauw betrokken zijn bij G-volleybal. Achtereenvolgens komen diversen onderwerpen zoals de doelgroep, begeleiding, lidmaatschap en praktische zaken aan de orde.
Denkt jouw club erover G-volleybal aan te bieden, maar weten jullie nog niet precies hoe? Lees hier het verhaal van Ans Snelders van VV Scheldesport. Zij introduceerde G-volleybal bij haar vereniging en met succes.
In het overzicht hieronder staan de clubs die G-volleybal al aan aanbieden. Kunnen verstandelijk beperkten ook bij jouw club G-volleyballen, maar staan jullie nog niet in het overzicht? Of is G-volleybal iets voor jouw club? We helpen je graag verder!